Michael R. Scotch

BURN-OUT

In de burn-out begeleiding wordt je geleerd de relatie die jij hebt met je werk en met jezelf  te verbeteren. Naast een aantal strategieën om die relatie te verbeteren, wordt ook gebruik gemaakt van aandacht- en ontspanningsoefeningen. Dit alles wordt in een uitgebalanceerd persoonlijk plan met een aantal oefeningen samen met jou uitgewerkt.

 

Deze oefeningen zijn onderverdeeld in oefeningen voor je lichaam, oefeningen  voor je gedachten en oefeningen voor je emoties. De oefeningen hebben een logisch verband met elkaar binnen het opgestelde stappenplan.

 

De eerste stap is dat je je bewust wordt van je eigen lichaam, van je ademhaling, van het kloppen van je hart, van de spanningen in je spieren.

 

De tweede stap is dat je je bewust wordt van je gedachten. Wanneer je je bewust wordt van wat er zoal in je hoofd omgaat zul je merken dat duizenden gedachten allemaal om je aandacht vechten.

 

De derde stap is dat je je bewust wordt van je emoties, je gevoelens en je stemmingen. Dit is de moeilijkste, maar als je je al bewust bent van je lichaam en je gedachten, is het maar een stap verder.