Michael R. Scotch

WERKGERELATEERD VERZUIM

Iedere werkgever weet dat een zieke werknemer per dag al snel tussen de €200,- en €300,- kost en dan hebben we het slechts over de basiskosten. Is het verzuim slechts van korte duur, dan zijn de kosten nog te overzien, maar als een werknemer uitvalt als gevolg van stress en/of een burn-out dan kunnen de kosten enorm oplopen. In zulke gevallen kijkt de werkgever namelijk aan tegen een periode van al snel wekenlang -en in het ergste geval maandenlang- verzuim. Daarbij treedt dan tevens automatisch de wet verbetering Poortwachter in werking met alle mogelijke bijkomende kosten van dien.

 

Als een medewerker voor langere tijd uitvalt uitvalt als gevolg van stress en/of burn-out  is het meer dan waarschijnlijk dat uw werknemer al gedurende langere tijd over zijn of haar  persoonlijke grenzen is gegaan. Het is dan belangrijk dat er gekeken wordt naar de reden van de burn-out en deze -indien mogelijk- uit de weg te nemen om vervolgens zo snel mogelijk over te gaan tot (gedeeltelijke) re-integratie op het werk. Ook dient uitgezocht te worden of deze re-integratie volgens spoor-1 of spoor-2 van de wet Verbetering Poortwachter dient te gebeuren.

 

In zulke gevallen loont het om te investeren in een coachingstraject dat specifiek is gericht op het behandelen en voorkomen van stress en/of burn-out. Dat zal u als werkgever niet alleen veel geld besparen, maar ook voor uw medewerker van groot belang zijn. In een dergelijk traject worden niet alleen de knelpunten in kaart worden gebracht, maar zal er ook worden gezocht naar de balans tussen in- en ontspanning, zowel in werk als in privé.

 

Heeft u interesse in een dergelijke begeleiding voor een of meerdere van uw (zieke)werknemers? Neem dan gerust contact met ons op.